Over mij

"Voor vrouwen die zelf het stuur weer in handen willen nemen"

Even voorstellen

Hallo, mijn naam is Hetty Jungschläger en ik noem mijzelf graag autista! Ik ben een vrouw met autisme die graag zelf het stuur in handen neemt.

Na ruim 40 jaar in loondienst te hebben gewerkt kwam ik in een (autistisch) burn out terecht. In die 40 jaar had ik vaak strubbelingen op het werk en dreigde ik vast te lopen of liep ik vast. Dit resulteerde in vele sollicitaties en ruim 30 banen in de meest uiteenlopende functies. Uiteindelijk ging het helemaal niet meer en moest ik mij ziek melden in 2016.

Ik had het geluk dat ik de juiste mensen tegenkwam die mij hebben begeleid. Een van hen vertelde mij over hartcoherentie en de voordelen ervan. Ik werd meteen gegrepen door het onderwerp en ben er serieus mee aan de slag gegaan. Hartcoherentie in combinatie met de nodige rust en gesprekken zorgde ervoor dat ik herstelde. Ik heb mijn algehele conditie weten te verbeteren en nu voel ik mij gezonder dan ooit! Binnen de grenzen die autisme toch heeft, functioneer ik goed en ervaar ik de kwaliteit van leven waar ik al die tijd naar verlangd had.

Door algehele stressvermindering kon ik zelf kijken naar mijn manier van omgaan met voeding. Wat bleek: ik heb geen diagnose gerelateerd aan een eetstoornis. Hoe het precies zit zal ik binnenkort een blog aan besteden, zodat je kunt zien of jij dat herkent of niet.

Ruim 35 kilo viel ik af en de eens gediagnosticeerde diabetes met hoge bloeddruk is verdwenen.

Dit alles zorgde ervoor dat ik als een blok gevallen ben voor hartcoherentie! Ik wilde hier alles over weten en ik ben nog steeds aan het leren!

Als verpleegkundig specialist (niet praktiserend) chronisch somatische aandoeningen was de keuze snel gemaakt: ik heb mij omgeschoold tot hartcoherentie-trainer. Een eerdere scholing tot mindfulnesstrainer zorgt ervoor dat ik dit graag toevoeg aan mijn hartcoherentietraining.

Ik volgde verschillende coachopleidingen, waaronder ook specifiek voor autisme. Ik ervaar dagelijks zelf wat hartcoherentie voor mij als autista betekent. De overprikkeling en de stress die ik tegenkom kan ik goed hanteren. Hierdoor kan ik beter functioneren en houd ik meer energie over.

Hiermee zeg ik zeker niet dat mijn autisme me niet in de weg zit en dat het autistisch zijn geen uitdaging is, want dat is het wel! Omdat ik mijn eigen sleutel heb gevonden in hartcoherentie om deze uitdagingen aan te gaan, bereik ik doelen die ik eerder niet voor mogelijk had gehouden.

Dat gun ik jou ook! Cliché: want jij bent het waard!

  • Wil jij ook autista worden?
  • Zelf het stuur in handen nemen?
  • Zelf bepalen wanneer en hoe lang een bijrijder met je meerijdt?
  • Hoe je hartcoherentie als je beste navigatiesysteem gebruikt?
  • Hoe je ervoor kunt zorgen dat je bij de scherpste bocht bijtijds weet af te remmen?


Wil jij dat ook? Ik ben er voor jou. Als jouw trainer, jouw sparringpartner, jouw tijdelijke bijrijder. Ik kijk er naar uit om samen met jou op weg te gaan!

Neem contact met mij op voor een gratis vrijblijvend gesprek. Ik beantwoord je vragen en ik vertel je hoe de training er precies uit ziet en hoe ik deze individueel op jouw behoeften en mogelijkheden aanpas. Voel je welkom!

Contact opnemen